Hapankorppukakku ja raparperimehu
10 min - juuri nyt
Kokkaa Anni Hautalan kanssa!
Annin ensimmäinen reseptikirja ilmestyi viime syksynä. Tässä podcast-sarjassa Anni kertoo valittujen reseptien taustoja ja tarinoita, ja tulee kanssasi keittöön pilkkomaan ja vatkaamaan.
Reseptejä ilmestyy Suplaan kerran kuukaudessa. Toukokuun reseptiksi Anni on valinnut hapankorppukakun (joka on suolainen) ja raparperimehun. Nämä sopivat vaikkapa äitienpäiväbrunssille!
Ohjeet kuulet podcastista ja tässä ovat AINEKSET:
Pohja
200 g hapankorppuja
100 g voita
¾ dl vettä
½ ruohosipulia
Täyte
4 liivatelehteä
350 g kylmäsavustettua kirjolohta, katkarapuja tai kylmäsavuporoa
1 punasipuli
(½ dl tuoretta tilliä kalan ja katkarapujen kanssa)
2 ½ dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
½ dl sitruunamehua
½ tl mustapippuria
Koristeeksi
kalan tai katkarapujen kanssa: 100 g mätiä, tilliä ja punasipulia
poron kanssa: poroa, karpaloita ja persiljaa